вторник, 12 януари 2021 г.

 

 Споделено с: Публично
Публично
Говорят едни хора.
Други мислят.
Трети коментират първите две групи.
Децата казват какво са чули вкъщи.
Ха сега, да видим, какво става с децата когато учат онлайн ?
Стават медийни звезди !!!
Месеци наред гледат лицата си на екрана. Гледат и съучениците си. Изпробват мимики, изпробват гласа си. Изпробват, изпробват. Гледат. Слушат. Пак проби.
Десетки хиляди ученици ще свикнат да живеят пред камера.
Разбирате ли каква промяна е това ?
Психолозите не говорят за това. Мълчат. Страхлювци. Медиите мълчат. И те се сплашени от това, което става. Маркетинг агенциите са втрещени, особено тези, които са наясно с пробите на учениците.
Когато четете колко е кофти да се учи онлайн се огледайте кой го казва. Защото много уплашени хора има. Не само учители.
Тези деца, особено по-големите, ще искат да се занимават с политика. Те виждат колко добре се справят пред камера и виждат политиците как се огъват когато видят микрофон или камера пред себе си.
Трансформацията е огромна. Бърза. Страшна. Вслушайте се в децата си. Вижте ги как спокойно стоят пред камерата и гледат съучениците си в очите.
Докато са в час виждат само гърбовете им. Тук, онлайн, всички деца се гледат в очите. Те станаха равни. Е, да, едни са фотогенични, други не са. Но, и двете групи деца ще имат сериозен опит и самочувствие.
До скоро,
Харесване
Коментар
Споделяне

Няма коментари:

Публикуване на коментар