неделя, 19 януари 2014 г.

Защо Серафим Мелнишки бе избран за Неврокопски митрополит ?

BriagNews:
На 20 януари 2014 година, новоизбраният Неврокопски митрополит ще бъде въдворен на своята митрополитска катедра.
Защо Светия Синод избра Серафим Мелнишки ?

Новини



Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Серафим няма отношение към безбройните градски имоти. Този млад и умен мъж има подходящо образование и сериозен опит придобит при управлението на Роженския манастир.
Само манастирите на Българска православна църква притежават,
но не управляват успешно  30 000 дка ниви, 7000 дка ливади, 1500 дка гори, 1500 дка лозя, 17 000 дка пасбища и 256 дка градини.
Тези безценни български земи скоро ще бъдат съживени и ще дават работа на хиляди работници. Изборът на Серафим Мелнишки ще мотивира игумените да управляват земите на БПЦ и да изпълнят задължението си към Нацията да увеличават БВП.

Като избра фирма “Smart Brokers” за управител на градските имоти Светият Синод демонстрира силно желание да спре безконтролното пилеене на време и загуба на огромни суми от наеми и реклами.
Макар, че в медиите няма нито дума за срещи между Патриарх Неофит и Премиера Орешарски е разумно да се предположи, че Правителството очаква Българската православна църква да осигури хиляди работни места в пустеещите църковни земи и имоти.

Според мен това е една от причините Светият Синод да избере игумена на добре управлявания Роженски манастир, а не игумена на скандалния Троянски манастир.
Всеки, който е посещавал двата манастира е учуден от голямата разлика в управлението им.

BriagNews публикува снимки на Троянския манастир.
Браницкият епископ Григорий, въпреки положените усилия явно не е успял да преобрази района около манастира, който управлява и не създава работа и щастие на хората от областта. Магазините, кръчмата и паркинга пред Троянския манастир разнасят по света духа на Старият режим.
Липсата на подходящо образование и опит за управление на манастир във време на тежка политическа и икономическа криза попречи на Браницкият епископ Григорий да получи още гласове и не беше избран.

Това е послание към всеки български епископ !
РАБОТА, РАБОТА и пак РАБОТА !!!
Създавайте работни места и увеличавайте богатството и на Църквата,
и на на Родината, и на населението на България !
Бъдете внимателни и не позволявайте скандали да рушат доброто име на бизнеса !
Религията е бизнес от хиляди години .
Свещениците се грижат за душите на вярващите, а игумените работят за увеличението на богатството на религията и увеличаване на влиянието си в Обществото.

Игумените трябва да са добре образовани, добре подготвени и лоялни към Религията. Българска православна църква изпитва трудности защото повечето свещеници са като Браницкият епископ Григорий. Получили са неподходящо образование, нямат сили и не разбират отговорността си пред Брутния вътрешен продукт на България.
Епископите носят вина, че църковните земи и градските имоти на БПЦ не са управлявани с желание и грижа на добри стопани и затова България е най-бедната страна в Европа !!!

Вярвам, че протестите ще принудят Пламен Орешарски да помага на хора като Неврокопския митрополит Серафим и заедно ще съживят стотици български села.
Вярвам, че скоро ще има качествени стоки с името на български манастири.

Вярвам, че Светият Синод ще изисква от всички 100 манастира в България да се запознаят с постигнатото от Роженския манастир под управлението на Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Серафим и да работят за цивилизоване на манастирите в Родината ни.

Вижте снимки от Роженския манастир и района около него :


До Роженския манастир има нови хотели, къщи за гости, редовен транспорт, тоалетна и ...
Вкусни храни, чисти напитки, приятна атмосфера, модерна реклама, интернет...
Вижте :

Управлението на имоти е работа за талантливи хора.
Това стана ясно в България чак 2000 години след раждането на Христа…

Владимир Йосифов
Владимир Йосифов

Мелнишкият епископ Серафим е новият Неврокопски митрополит

Коментари:
  • Vladimir Yosifov:

    Успехите на Роженския манастир показват таланта на Мелнишкия епископ Серафим .
    Чисто, подредено, спокойно, красив стопански двор, добре уредени хотели за вярващите, редовен транспорт, паркинг и ...
    Браво !
    Време беше работливи млади хора да бъдат оценени в БПЦ.

Владимир Йосифов
Владимир Йосифов

петък, 17 януари 2014 г.

Моля президент Росен Плевнелиев да се снима в Градската градина

Няма по-лесен и бърз начин за съживяване на икономиката от туризма.
Необходимо е желание за посрещане на гости от цял свят и предлагането на местни услуги, храни и напитки, сувенири и ...
Ключовата дума е ЖЕЛАНИЕ .
Туризъм насила не се прави и Северна Корея го доказва всеки ден. Там ходят чужденци от Червения кръст и носят храни и лекарства за да намалят броя на умиращите от глад...

София е в Европа и е странно, че не усвояваме уникалното си местоположение за да увеличаваме туристите, които посещават столицата ни. През последните години Кметството на София инвестира милиарди лева в инфраструктура. В столицата има повече туристи, но не се усеща  прилив на чужденци, както е в столиците на европейски държави. Да, точно така, на европейските държави.
Защо туристите не приемат София за столица на европейска държава ?

ТУК Е ТЪЖНО !
Много тъжно. София е много тъжен град. Туристите харчат пари за удоволствие и не искат да посещават тъжни места. Ако чуят за бедни и нещастни хора изпращат пари на Червен кръст.

Ние, българите още не разбираме, че туристите искат да пият качествено кафе, сок, вино, ракия и да опитват вкусни храни и десерти в центъра на града.
Там, където са хотелите им.
Там, където е Операта, Кметството, Парламента, Катедралата, Синагогата или Джамията. Туристите искат да се хранят около музеите и да усещат атмосферата на града и настроението на местните хора.
Ние може и да не разбираме, но Кметството на София трябва да разбира и да организира Постоянна комисия, която да изчиства проблемите пред туризма в столицата.
Кметството на София НЯМА ПРАВО да назначава селяндури, които да саботират туризма !
Селяндурите пишат наредби, които убиват малкия бизнес и убиват всеки опит за създаване на приятна атмосфера в София. Общинските селяндури се радват, че през зимата София е пуста и тъжна както е в родните им села. Това им доставя извратена радост.

Само общинарски селяндури може да се радват на затварянето на кафето пред Народния театър Иван Вазов.
Само в София чиновници в кметството получават заплата за да саботират туризма в града, който им плаща заплата.
Саботаж !

Снимки и коментари: Владимир Йосифов, BriagNews

В Градската градина на София от години свирят талантливи улични музиканти.
Тези хора са наясно как се създава добро настроение. Когато минат туристи музикантите свирят любимата музика на хора от страната от която идват туристите.



Представете си 100 000 туристи на ден в София .
ВСЕКИ ДЕН !!!
100 000 човека ще ядат български храни и ще пият местни напитки.
Президент, Премиер, Парламент, Кмет и лидери на партии са длъжни да обясняват на населението какво правят истинските туристи !

Моля президент Росен Плевнелиев да се снима пред клоаката в Градската градина .
Г-н Президент, моля Ви, имайте смелост да се снимате пред металният кенеф пред Градската галерия !
Благодаря Ви, предварително !
Сигурен съм, че няколко минути след публикуване на Ваша снимка в Градската градина ще дотичат общинари  и ще изринат боклука който гледат туристите в Costa Coffee.
Г-н Президент, само няколко часа след снимката Ви в Градската градина ще има красиви маси с отоплителни лампи за почивка на открито.
Г-н Президент, гласувах за Вас и се надявам, че ще подкрепите туризма в София .
Бъдете здрав !

Владимир Йосифов
Владимир Йосифов

четвъртък, 16 януари 2014 г.

Бате, искаш ли вино от Мелник ?

В центъра на София, ако вървите по ул. Граф Игнатиев ще видите мъж с раница, който предлага вино от Мелник.
Има клиенти.

Цената е водещата мотивация и през зимата продажбата е лесна.
Това не е рекламна кампания или промоция от регистриран производител !
Продажбата е без да е ясно какво е качеството на виното и без да се плащат данъци и осигуровки.
Мъжът, който продава вино от Мелник може би получава пенсия, която плащат гражданите, които не произвеждат вино и ракия в мазето си.  Мъжът може и да е железничар, който пътува безплатно с БДЖ и продава вино произведено от други.

Всеки производител има право да продава плодовете на труда си.
Хиляди български селяни мислят, че имат повече права от други хиляди граждани и може да получават "нетрудови доходи" от продажбата на домашна ракия и домашно вино.

Повтарям, не е проблем, че има хора, които продават домашни храни и напитки,
а това, че не плащат данъци и осигуровки и създават възможност на търговци да мамят Хазната.
Каква част от живота в българските села е Сива ?
Колко процента Сиво би било PRиемливо от гражданите, от Правителството, от Европа ?

По улиците на Ню Йорк може да видите красива количка за луксозни кучешки бисквити. Ако сте забравили да вземете храна за кучето си може да го почерпите с висококачествени бисквитки без захар.
Кметството на Ню Йорк печели, туристите се снимат, заможните хора са доволни и животът си тече по правилата...

Продажбата от раница на вино в туристическият център на европейска столица е саботаж на туризма и Кметството на София трябва да помоли този мъж да обикаля кварталите и да доставя виното си по домовете на столичани, като заплаща 10% данък, както правим всички ние. 
Всеки производител на вино във Франция има право да продава виното си с доставка от врата до врата. Това е практика от векове, но всяка доставка е документирана и е с платен данък и осигуровки.
Доставката на селскостопанска продукция по домовете е обичайна практика в Европа и създава конкуренция, която държи приемливи цените в магазини за храни и напитки.

Владимир Йосифов
Владимир Йосифов

събота, 11 януари 2014 г.

Трагедията на Терминал 2

Снимките са замъглени, за да не се вижда ужасът и тъгата в очите на деца и родители на Летище София.
Ако в България има свободни медии ще снимат трагедията на Терминал 2 и ще показват плачещите българи. Децата не ползват ескалатор, за да могат да се върнат по стълбите и да прегърнат отново бабите и майките си.
Всички плачат.
Страховита гледка !!!

Снимки и коментари: Владимир Йосифов, BriagNews
  • Vladimir Yosifov: Здравейте г-н Тицин, моля Ви, направете документален филм за трагедията Терминал 2.
    Толкова разплакани пътници и изпращачи няма на нито едно европейско летище.
    Ние не воюваме и не изпращаме децата си на фронта.

    Кошмарно е !
    Отделете няколко часа и снимайте .
    Снимайте хилядите, които всеки ден плачат на летището.
    Дори по времето на Тодор Живков нямаше толкова плач, защото всеки знаеше, че няма да види повече заминаващия, но не можеше да плаче за да не го свалят от самолета.
    Защо български и чужди медии не показват какво става нощем на Терминал 2 ???
  • Vladimir Yosifov: Г-н Тицин, не вярвам да ме помните, затова ще кажа, че съм доста по-стар от вас...
    С приятели стотици пъти, през 80-те години, сме стояли на терасата на Летище София и сме гледали заминаващите самолети. Заради хора като нас затвориха терасата. Не исках
    а да се виждат тъжни хора на Соц.иалистическото летище.
    Трагедията, която сега се вижда на Терминал 2 рано сутрин, когато няколко хиляди българи плачат неудържимо е стряскащо !!!
    Потресен съм.
Смели и работливи българи се изселват за да могат да дадат шанс на децата си и да спасят от глад, студ и болести родителите си.
Защо ?
Защо в страна от Европа през 2014-та година българи - данъкоплатци бягат от родината си както ирландците са бягали от Картофената чума ???

Владимир Йосифов
Владимир Йосифов

четвъртък, 9 януари 2014 г.

Кухнята при социализма | Сивата история на България 3/50


По време на социализма Българската кухня стана европейска. Носталгията загнездена в ума на милиони българи е породена от огромният скок, който направи българската кухня.

През дългите години на робство българите – християни не са създали вкусна кухня за да държат далече от дома си поробителите - мюсюлмани. В старите български къщи не е имало самостоятелно помещение за кухня. В общата стая е имало огнище с триножник. В къщите няма фурна, която е задължително условие за създаване на приятен аромат и вкусни рецепти.
Зиданата пещ е на двора, а това е проблем за домакините при тежки зимни условия.
През ХІХ век българи започнали да строят в къщите си с отделно помещение за кухня.
Промяната в разпределението на площта и наемане на слугини довежда до революция в храненето на заможни граждани. Храната в селата се променя много по-бавно.
Българските кухни не са строени с отдушник – дядо на абсорбатора. В Европа отдушник в кухнята е бил задължителен от векове защото в кухнята е имало кът за баня. Десетки години в Европа кухнята и банята са били заедно, а после десетки години са били в съседни помещения. Цивилизация.

Българската кухня е съобразена със задачата да помага за оцеляване на хората, а не за удобство и лукс. Тежкият труд и данъците към Общината не оставят сили на българските жени преди Освобождението за отглеждане на подправки и зеленчуци, които са задължително условие за вкусна кухня.
Всеки, който обича вкусна храна разбира колко трудно е било да се готви с котле над огъня в огнището. Салати и десерти не може да се правят в обща стая без маса или плот, както е било векове по тези земи. За баня в старите селски къщи не е можело да се мечтае.

След Освобождението богати граждани канят архитекти от Европа, които строят първите български къщи с помещение за кухня и баня. Дори на богатите българи кухните са били елементарни защото Българската кухня е била опростена и е смятано за по-важно да има отделен вход и коридор за слугините вместо отдушник - абсорбатор.
Минават още години и в някои кооперации, строени след 1935-та година, в кухнята има готварска печка с фурна, а отгоре отдушник – абсорбатор.
Готварска печка и отдушник – абсорбатор съдават условия за модерната Българска кухня. Вместо хладилник е изграждан килер. Затова кухнята е била със северно изложение.
Днес не можем да си представим кухня без абсорбатор, който разрешава пълноценно ползване на котлони и включване в храната на силни подправки.

Абсорбаторът не е важен за отвеждане на влага, а за предпазване от мазнини и миризми !!!
 След 1930-та година с помощта на евтини списания за домакини с рецепти и съвети се променя кухнята на заможните българи и в градове, и в села. В домовете на бедните няма голяма промяна заради липсата на сили, време, условия, продукти и подправки.
В българското село чубрицата и днес е основна подправка…

Войната е бедствие, което засяга кухнята на бедни и богати.
След 1941-ва година българската кухня влиза в режим Война. Публикувани са ценни, дори уникални рецепти и съвети, но те биват възприемани като спасение по време на Война, а не като част от съвременната кухня.
В Народната библиотека Св. Св. Кирил и Методи се съхраняват списания и подлисници с рецепти и съвети от онова време, които биха били полезни и днес.

Времето е основния враг на Българската кухня. Липсата на време прави нашата кухня храна за оцеляващи хора, а не приятно място в дома за приготвяне на вкусна, полезна и красива храна.
500 години робите не са имали нито време, нито смелост да създават местна кухня. Турци и гърци са притискали българското население да работи и само на празници е имало промяна в храната.
Да, българското население е имало собствени имоти, но не имало кухня, защото това би уплашило управниците. Безличната кухня и липсата на силни усещания при хранене създават хора с невероятно търпение и поносимост към властта. Българите с люти характери са ставали хайдути или заминавали в чужбина, където могат да се хранят като свободни европейци.

След 1944 година настъпва сериозна промяна.

Победителите са хора от селата и навиците им спират за няколко години започналият процес на развитие на Българската кухня. Гражданите са избити, изселени и ограбени. В София няма клиенти за качествени продукти и вече няма слугини, които да готвят по вкусни рецепти.
Включването на земеделските земи в ТКЗС спира чак след 1950-та година.
Според мен лидерите на БКП не са осъзнавали какво ще се случи при изселване на Х00 000 граждани из села и малки градчета из България. Победителите не са очаквали, че селяните ще приемат  изселените граждани като сънародници в беда и ще им помагат като на роднини.

Важно е в училище да се изучава този период защото е показва добротата на хората, които се наричат българи !!!

Българската кухня се променя драстично. Изселените граждани са без дом и заживяват без помещението кухня, но вече имат опит с използване на готварска печка с котлони и фурна. Изселените граждани започват да отглеждат в селата нови сортове зеленчуци и градски подправки. Изселените граждани не ползват тежки запръжки, а задушават месото и зеленчуците. Показват на местните как се прави супа и каква е разликата между рядката селска чорбица и гъста и вкусна градска супа. Показват на местните какво означава градски десерт.
На село има много продукти и скоро съседите започват да харесват храната на изселените граждани. След няколко години възприемат и новите по-добри начини за отглеждане на зеленчуци, грозде, тикви и … съхраняване на месата от птици и прасета.
В българските села по онова време няма редовна доставка на газ, което спира използването на кухненски печки с котлони и фурни на газ.
В София няма промяна в кухнята като помещение.
Няма и как да има защото пропагандата е срещу буржоазията и удобството. Все още няма мебели за кухня и бяла техника. Няма и производство на удобни шкафове за кухня с плот за приготвяне на храната. Кухненските шкафове са за стената и шкаф – мивка.
Дори днес в много от „съвременните” кухни, собственост на нови граждани, има само шкаф – мивка и 2-3 шкафа монтирани високо в стената. Няма плот и удобство за готвене.

След Девети септември в домове на избити граждани се нанасят Победители.
Тяхната кухня е опростена и в София и по-големите градове развитието на Българската кухня замира за десетилетие. Магазините за качествени храни и добрите заведения в София са затворени и това спира производството на продукти. Земеделците, които са им доставяли пресни плодове, зеленчуци и градски подправки започват работа в ТКЗС и вместо уважавани градинари стават  работници - производители на царевица и слънчоглед.
Ужасяваща грешка, но Победителите не е имало как да предвидят и да избегнат  трусовете за Българската кухня. Трябвало е да оцелеят и кухнята се връща един век назад.
Това е причината в България да няма сериозен туризъм.

По времето на Тодор Живков изселените граждани масово се връщат в София и започва нова промяна на Българската кухня и като храна, и като помещение.
Победителите разбират, че имат Властта, но не могат дълго да симулират нормален живот ако не включат бившата Средна класа отново в играта.
Връщането на изселените граждани дава възможност на новите столичани да разберат какво означава градски живот. Макар да не са канени в домове на Врагове на народа Победителите се радват на аромати от кухните на съГражданите си и започват да ги наблюдават какво пазаруват.
В София започва продажбата на газови кухненски печки и редовна доставката на газ по домовете. Това е база за промяна в храненето, защото газта осигурява силна температура от котлоните и равномерно печене във фурните, което не може да се постигне със слабия ток, който се продава на населението.
Трябва да се признае, че БКП не организира комунални жилища, както е в СССР. 
Да, има заграбване на имоти, но не създават масово комуналки. Помещението кухня остава  на семейството, което владее имота и това дава възможност за нов разцвет на Българската кухня.

След 1965-та година на пазари Ситняково, Римска стена и Женски пазар се завръщат производители на пресни зеленчуци и отново започва производството на кореноплодни и подправки за гражданите. Те не са градинари и произвеждат продукция в дворовете си.
По това какво купува на пазара може да се разбере от колко години живее в София купувача и семейството му.
Българските селяни не познават и не ползват в кухнята си моркови, пащърнак, ряпа, карфиол, копър, хрян, розмарин, тиквички, репички и …
Старите софиянци консумират риба, телешко и овче месо, а селяните ядат предимно свинско.
Старите софиянци влизат в месарски магазин и казват какво месо искат и за какво ядене. Така месарите избират за тях най-подходящото месо за готвене, а селяните казват „искам свинско без кост” и излизат от магазина слушайки подмятания за дивия си произход от чакащите на опашката гражданки.
Противопоставяне и обиди забавят развитието на Българската кухня.
Промяната се извършва чрез приятелства които се създават между колежки и съученички. Започва размяна на чуждестранни списания и домашни рецепти. Така се създават още по-топли отношения и скоро семейства на „класови врагове” създават приятели завинаги.

Хиляди добре образовани преди Девети септември българи се вливат в администрацията.
Там те предават опита си в кухнята на колеги и приятели. Българската кухня се променя все по-бързо защото от чужбина се внасят домакински уреди. Миксери / руските миксери са страхотни и служат като комбайни /, тостери, кафе машини, тигани, касероли, нови прибори, тави за пици и още и още …
В Оказионните магазини можеше да се купят списания с рецепти и полезни за домакинството неща.
В София вече има дърводелци, които изпълняват поръчки за качествени кухненски мебели с удобни плотове за готвене.
Новите, по-големи хладилници дават възможност на граждани да организират кухнята си. Тези, които живееха близо до пазар и имаха пари да пазаруват подобриха живота на близките си. Стана възможно да се правят заготовки, които да се съхраняват няколко дена в хладилника.
Това е революция в храненето и живота на гражданите !

Представете си, че сте имали късмет в близкия магазин или пазар и сте купили :
1.  Карфиол.
Кипвате посолена вода, бланширате розичките карфиол и когато изстинат ги прибирате в хладилника;
2. Моркови. В онези години морковите бяха два вида.
Едните, с остри върхове, се отглеждаха на село за фураж. Те бяха отвратителни на вкус. Купуваха ги новите софиянци…
Другите, с объл връх, са сладки, но ги пускаха по 2-3 пъти месечно.
Та, ако сте имали късмет да купите сладки моркови ги настъргвате и ги съхранявате 6-8 дни  в хладилника.
3. Гражданите купуваха кокали и с тях варяха бульон.
По-големите хладилници позволяваха да се съхранява бульон за няколко дни.
4. Когато успеете да купите вратни пържоли ги изпържвате с малко краве масло и така могат да останат няколко дни в хладилника.
Когато успеете да купите пиле може да го обезкостите и да изпържите в масло пържоли от черното месо и ивици от бялото месо.
Когато имате късмет и купите карантия може да я сварите и да я запазите няколко дни в хладилника.
5. Гарнитурата за бяла риба е варени картофи и моркови, която може да приготвите от предишния или по-предишния ден и да съхранявате в хладилника …
и т.н.

С годините Победителите разбраха, че макар да държат Властта и имат много повече пари не живеят по-добре от победените и започна още по-бърза промяна.
Тъй като не ги канеха на гости Победителите съживиха Общественото хранене. Внесоха техника и започна производството на кухненски съдове, техника и уреди.
Кухнята принуди Властта да организира Сива икономика.
Децата на Победителите растяха и поискаха да живеят по-добре и да се хранят като "бели хора". Партията си затвори очите и хиляди победени бяха наети за домашни помощници в домове на Висшия ешалон на БКП.
Слугите пазаруваха, готвеха, чистеха, подреждаха, съветваха как да се обзаведе кухнята и трапезарията, правеха вкусна зимнина, създадоха седмично меню, както е в техните семейства и култивираха Победителите.
Победените отглеждаха децата на победителите и така им дадоха възможност да се чувстват като европейци, когато заминават да учат в престижни университети.

В краят на 70-те години се чувства остър недостиг от образовани и опитни кадри.
БКП забранява на бившата Средна класа да работи извън професията си. Това бе опит да се забави промяната в Българската кухня и туризма. Успяха, но за кратко и си създадоха много врагове.
Тези, които не бяха съгласни и познаваха подходящи хора продаваха имот и плащаха подкуп и бягаха в чужбина. Този опит за натиск над Българската кухня е причина за поне един фалит на Българската държава.
Бягащите българи изнесоха милиони и милиони долари, вместо да ги инвестират в техника и малък бизнес у нас.

Ситуацията беше оценена от Партията и Властта даде възможност на нови Сиви хора да работят както и където намерят за добре. Единственото условие е да не се забъркват с политика и да не искат промяна на политическата система. Който приемаше Властта на Партията можеше да работи и да получава значителни „нетрудови доходи”
„Нетрудови доходи” са парите, които български граждани получаваха за извършване на услуга.
„Нетрудовите доходи”, които получаваха селяните за отглеждане на животни, зеленчуци, плодове и подправки се смятаха за геройство. Разделението беше много гадно… Селяните бяха трудови хора, които не плащаха данъци, а гражданите бяха престъпници, които ограбваха народа и получаваха "нетрудови доходи", Ергенски данък, Данък самооблагане, Данък - пенсия, Данък - здраве, Данък ...
Нетрудовите доходи не бяха в резултат на кражба, а плащане за услуга, въпреки забраните...

„Услуга” беше  забранена дума и Победителите наказват всеки, който извършва необходимите за Държавата услуги, с презрение и страх да не бъде наказан за трудолюбието и предприемчивостта си.
Всеки разумен българин гледаше с погнуса как „знатната” тъкачка Майда Нанчева тъче на 986 тъкачни стана едновременно. Измамите действаха като
PR сигнал за всеки  социалистически администратор да лъже, че няма нова опасност от Фалит и Икономиката на България е в разцвет.
Двама – трима „знатни” готвачи в курорт Албена работеха с 761 тигана едновременно.


Въпреки всички капани и пречки Българската кухня се развиваше и всеки гражданин, който получаваше право да закупи панелен апартамент и имаше свежи пари се срещаше с майсторите, които дооформят апартамента му. С допълнително заплащане, подкупи и подаръци гражданите променяха най-драстично кухните си.  
Промяната на стени, дограми, шкафове, монтиране на абсорбатори, нови канали и връзки за плотове за готвене подобриха качеството на живот въпреки старанието на Победителите да наложат селския начин на живот в столицата и големите градове.

Липсата на продукти по магазините принуди гражданите да работят в Сивия сектор за да могат да спечелят пари и да създават връзки за покупка на храни и напитки.
Кухнята на Сивите българи беше различна.
Градската кухня е удобна, ухае приятно на дом, има атмосфера и заслужава риска някой ден да дойдат ония и да осъдят български гражданин за „нетрудови доходи”.
Гражданин е дума описваща виновен българин чак до 1990-та година…
„Елате с мен гражданино !”
„Спрете гражданино !”
„Гражданино, отворете ! Милиция !”
„Арестуван сте гражданино !”
„Как не ви е срам гражданко !”
Селяните бяха другари и другарки !
Другарите имаха право да продават отгледаните с крадено от ТКЗС-то зърно кокошки, прасета, мисирки, агнета, телета … Другарите ползваха безплатно ветеринари, образовани с данъците на гражданите…
Другарите в селата произвеждаха плодове и зеленчуци пръскани с торове откраднати от ТКЗС, обработени с техника от ТКЗС, с помощта на агрономи образовани с данъците на гражданите…

Все още част от селяните живеят в приземна Обща стая и не знаят какво е Българска кухня…
Гражданите и днес плащат с данъците си всичко, което става в селата…
Но Българската кухня вече е друга и всички гледат Ути
Бъчваров ...


Земеделие при социализма | Сивата история на България | Разказ 21/50,

Расизъм | Сивата история на България | Разказ 20/50,

Псетата при Социализма | Сива история на България | Разказ 17/50,

Здравеопазване при Социализма | Сива история на България | Разказ 16/50,

Ширпотреба | Сива история на България | Разказ 15/50,

Папката | Сива история на България | Разказ 14/50,

Синият рецептурник | Сива история на България | Разказ 13/50,

Софийско жителство | Сива история на България | Разказ 12/50,

Престъпността при Социализма | Сива история на България | Разказ 11/50,

Бързи кредити | Сива история на България | Разказ 10/50,

Инвалидите при Социализма | Сива история на България | Разказ 9/50,

Казармата | Сива история на България | Разказ 8/50,

Парното в София | Сива история на България | Разказ 7/50,

Силата на парите | Сива история на България | Разказ 6/50,

Такси при Социализма | Сива история на България | Разказ 5/50,

Мода при Социализма | Сива история на България | Разказ 4/50,

Българска кухня | Сива история на България | Разказ 3/50,

Мансардата | Сива история на България | Разказ 2/50,

Носталгия | Сива история на България | Разказ 1/50,

Владимир Йосифов
Владимир Йосифов

: Kitchen fact or fiction? 11 food rules you should ignore

---








сряда, 8 януари 2014 г.

НОВА ОПАСНОСТ !!!

От няколко години чрез BriagNews пиша на МВР, че трябва да назначи млади жени и мъже, които облечени като туристи или граждани на столицата да следят за престъпници и да викат полицаи за проверка на съмнителни лица без да се издават.

От МВР няма отговор. Няма цивилни полицаи, които да следят за измами, кражби,  организирана престъпност и тероризъм.
ЗАЩО МВР не се интересува, че живеещите наоколо плащат най-висок данък имоти в България ?

Днес, 8 януари 2014 година, пиша за нова опасност, която дебне туристи и столичани почиващи или пазаруващи по европейската улица на София - бул. Витоша.

Млади, добре облечени жени ходят нагоре - надолу по бул. Витоша и избират подходящи ЖЕРТВИ. Бандитите са добре обучени и избират мили хора, които биха повярвали на лъжите им.
Когато набележат жертва крадлите забавят крачка и започват да куцат. Лицето им изразява болка и умора и когато се доближат до ЖЕРТВАТА молят с любезен глас да им помогнат да се придвижат до близката ...
Само на няколко крачки от потока от хора се отваря врата на кооперация и помощници от бандата нападат и ограбват ЖЕРТВАТА.
Хората са толкова отвратени и засрамени, че не се оплакват в полицията.

МВР няма право да се оправдава с липсата на оплаквания !!!
МВР трябва да следи за нови начини за унижение, измама, кражба и тормоз на данъкоплатците !!!

Ако Столична Дирекция на полицията не знае как да се организира превенция е добре да изпрати полицаи около Посолството на Израел в София и скоро полицаите ще се научат как офицери от Мосад охраняват периметъра преоблечени като араби, студенти, баби, клошари, туристи, таксиметрови шофьори, инвалиди, репортери, минувачи и ...
Служителите на Мосад в София имат право да извикат полиция без да се издават къде са и в каква роля са през този ден. По телефона те съобщават на полицейски екип как изглежда лицето, което искат да бъде проверено, къде е накъде се е насочило.

Кметството на София също трябва да назначи цивилни агенти, които да се грижат за данъкоплатците в София !
Асоциацията на Общините трябва да назначи няколко цивилни агенти, които да пазят софиянци, защото с данъците си ние плащаме живота на 3 - 4 000 000 българи, живеещи в села и градчета, където никой не плаща данък имоти, такси смет, Вода и Канал, винетки, акцизи, ДДС, Данък доход, пенсионни и здравни осигуровки, Охрана и т.н.

Снимки и коментари: Владимир Йосифов, BriagNews


Владимир Йосифов