неделя, 4 ноември 2018 г.

Съвет 1. Почистете мазето.

Преди два месеца обещах да публикувам съвети за продавачи и наемодатели на имоти.
Ще бъде много хубаво ако има коментари, забележки, критики и още съвети. Така ще бъде полезно на тези, които четат. Когато се сетя нещо полезно или науча от някой нещо ще го добавя тук.

Съвет 1.  Когато се готвите да продавате или давате под наем имот първо изчистете мазето.

В София вече има складове под наем, но ако имате мазе и може за кратко да оставите нещо в мазето си ще е добре да го ползвате.
Започнете от мазето и защото ще видите колко ненужни неща има в него.
Хвърляйте всичко което е непотребно !

Хвърляйте без да съжалявате.
Ако продавате имота си ще трябва да освободите и мазето преди сделката.
Ако давате имота си под наем, и мазето позволява, ще се радвате да оставите някои неща в него. Ако мазето е почистено от боклуци може да го ползват и наемателите.

Почистването първо на мазето ще помогне на психиката ви да свикне, че сте взели решение за продажба или даване под наем. Почистването на мазето ще ви помогне да осъзнаете, че няма да ползвате този имот. Ще останат само спомени - добри или лоши.
С изчистване на мазето се подготвяте за сделка с имота. Прочистването на мазето ще ви помогне да бъдете обективни. Ще бъде ясно, че горите моста и няма връщане назад.

В София има няколко семейства роми, които почистват мазета. Ако мазето е мръсно и/или затрупано с непотребни неща такава бригада ще свърши добра работа.
Може да им платите, а може и да се договорите да вземат това което хвърляте и да го предадат на вторични суровини.

Полезно е да се започне подготовката за продажба или даване под наем на имот от мазето и защото когато изчистите мазето ще може да поставите там и в общите части на сградата отрова за мишки и хлебарки. Има фирми за борба с вредители, но и вие може да купите специална отрова за мишки и хлебарки.
Внимавайте !!!
Трябва да оставите надпис, че това е отрова за мишки и хлебарки.

Ако се налага вземете под наем склад. Това е много полезна услуга, но е скъпа и е важно да знаете колко голям склад ви трябва.
Ако сте почистили първо мазето ще е ясно колко място ви трябва за нещата, които са ви скъпи и сте готови да плащате наем за да ги съхранявате известно време и до ги ползвате в новото си жилище.






Харесвам тази фигурка. Внимателно я почиствам. при едно то почистванията ми светна, че знам за чистенето на имоти много. Бих могъл да помогна на хора без опит да подготвят имота си за продажба или даване под наем.
Затова тази снимка е в рубриката "Съвети за почистване на имоти".


Здравейте, рекламирам имоти + местоположението им в София Център и Лозенец.
Мои снимки са гледани повече от 10 000 000 пъти в Google Maps.
Обадете се: 0895 417 497





Като местен гид ниво 8 показвам снимки на местата които харесвам.
Харесвам площад Малките пет кьошета.


Няма коментари:

Публикуване на коментар