вторник, 26 ноември 2013 г.

Кой да охранява Синята зона ?

Охраната на София е въпрос на Национална сигурност !!!
Ако охраната на столицата не е на нужното ниво това се отразява на цяла България.
Българската конституция обещава сигурност на всеки българин и Кметството на София има и правото, и задължението да се грижи за сигурността на всеки гражданин и имуществото му.

Защо говоря за Национална сигурност ?

Община София е сърцето на България. Ако сърцето има проблеми цялото тяло има проблеми. Няма нищо общо с обидното сравнение на София и Провинцията.
В София е събрана Властта, Посолствата, Представителствата на големите компании, офисите на големите български и чуждестранни медии, централите на чужди агенции и хората, които работят в тях.

Хората !!! Част от тези хора живеят в Синя зона и Зелена зона.




Кметството на София трябва да назначава наказани полицаи за служители на Центъра за градска мобилност, които за срока на наложеното им наказание да таксуват паркирането в Синя и Зелена зона.
Ако Кметството назначи 50 – 100 наказани полицаи да таксуват паркоместата в центъра на София ще се гарантира охрана на улиците в Синя и Зелена зона и ще се икономисат пари от заплати и осигуровки в МВР.
Работа на улицата развива в полицаите усет и създава добро отношение към Полицията.
PR - програмите са част от работата и на Полицията, и на Кметствата в Европа.
Живеещите и работещите в Синя и Зелени зони в София имат право да изискват от Общината да осигури сигурността им.

Няма срамна работа !

Снимки и коментари: Владимир Йосифов, BriagNews

Полицаите очакват уважение и повишение на заплатите и застраховките си, но не предлагат начин да се санкционират колеги - полицаи, които са нарушили правилата.
Полицейските синдикати трябва да подкрепят този приемлив начин за наказание на полицай за деяние, което иначе трябва да се накаже с дисциплинарно уволнение.
Необходимо е да бъдат размествани добрите полицаи в централните РПУ, а немърливите в Граничните квартали на града. Това ще мотивира полицаите да полагат повиче усилия и да учат за да бъдат в крак с времето.
Община София е уникална защото е важна част от Стратегията за Национална сигурност и има задължение да помага МВР при грижата за добрите полицаи. Кметът на София трябва да прилага "натиск" над МВР чрез подпомагане с наказание и награди.


Приветствам смелостта на г-жа Фандъкова, Кмет на София, и вярвам, че и Министърът на вътрешните работи, и Синдикатите на полицаите ще помислят над тази идея.
Нормално е най-добрите полицаи от Цяла България да мечтаят за кариера в София. За да има работеща система от премии и повишения трябва да работи и система за наказания.
Балансът между наказание и награди е белег за добро управление на кадрите...

Управлението на София е пример за всяко населено място в България. Ако идеята проработи в София ще бъде използвана успешно в цяла България.
Наказанието е мотивация !  

Всеки наказан полицай трябва да знае, че ако работи и е полезен ще бъде върнат в РПУ след изтичане на наказанието му ...



Полицаите в София всеки ден ще виждат наказаните си колеги и ще се стряскат и насън за всяка крачка извън правилата…
Ако Община София назначава наказани полицаи да таксуват паркоместата ще се освободи ресурс в МВР за награди и по-високи застраховки.
Скоро и в София ще бъдат монтирани автомати за таксуване на паркоместа. Тогава няма да има нужда от цивилни служители, които да обикалят из Синя и Зелена зона и да касуват паркирането.
Когато Кметството на София монтира автомати за самотаксуване на паркоместа из Синя и Зелена зона ще патрулират полицаи с контролни функции.

Защо да чакаме дотогава ?

Преди няколко месеца коментирах охраната на ЖП гарите във Франция.
Тогава прогнозирах, че скоро ще се изисква всеки служител на  Френските железници  да бъде и охранител.
Това вече е факт в някои авиолинии.

ТОВА Е БЪДЕЩЕТО !



Владимир Йосифов
Владимир Йосифов

Няма коментари:

Публикуване на коментар