сряда, 16 октомври 2013 г.

МВР може да намери работа на бежанци, но ще иска ли Правителството да се ангажира ?

Ако МВР потвърди, че бежанците от Сирия не са опасни Правителството може бързо да ремонтира подходящи помещения в сгради Етажна собственост като жилища и да наеме семейства на сирийски бежанци за портиери и градинари .
Така ще се решат много проблеми преди да са станали нерешими .
Ако Правителството иска да намали битовата престъпност трябва да наеме не метачи по улиците, а портиери и градинари . Портиерите са пазачите на собствеността и помощници на полицията .

МВР бързо трябва да наеме стотици хора от различни етноси и различни религии като полицаи и агенти както е в Европа !!!
Собствениците на имоти в блокове и кооперации Етажна собственост, които имат светли и просторни мазета или тавани, може да заявяват пред МВР готовност да предоставят на семейство бежанци да бъдат портиери .

Внимание !  Няма нищо обидно .  Португалците, които са портиери и домашни помощници в Париж живеят в мазета, които са ремонтирани като жилища .
Само в Париж живеят и работят десетки хиляди португалци, които не знаят френски език и живеят в малки ремонтирани стаички – мазета .

Тези португалци са доволни защото децата им учат във френски детски градини, училища, колежи, университети и стават щастливи французи .

Ако Кабинетът Орешарски се активизира ще може бързо да осигури временна работа на стотици строителни работници и ще извърши ремонти на подходящи мазета и тавани в градовете .
МВР трябва да помага защото при разделяне на бежанците ще може по-лесно да се интегрират и да опознаят новата си родина, а  и да се отсяват добрите граждани от тези бежанци, които не заслужават доверието ни .
Ефектът би бил много по-голям защото ще покаже как останали без покрив български семейства може да живеят в голям град и децата им да са близо до детска градина или училище .
Войната и Кризата изискват бързи промени в мисленето на народите . Собствениците в сгради Етажна собственост може да облагородят подходящи за жилища мазета и тавани и да подпомагат през следващите няколко години хора в крайна нужда .

След години, когато бежанците се установят стабилно в България тези евтини жилища ще може да се дават под наем на други хора в нужда .
Семействата на бежанци, които са получили възможност да живеят и работят като портиери и градинари ще са облагородили големите дворове и зелени площи около сградите и ще са подобрили качеството на живот на българите, които са им дарили доверието си .
Мюсюлманите уважават възрастните хора и бежанците ще бъдат полезни на самотни стари хора, които живеят в нищета в големите градове .

Не допускайте комплекси или срам да ни пречи да бъдем европейци ! 
В много кооперации и блокове няма влага в мазето и може да се преустроят някои от мазетата за жилище .
Снимките показват как изглеждат мазетата на сграда в центъра на София .
В дъното на всяко от големите мазета има прозорец . Има място за баня и тоалетна .
Защо при толкова хора, които са загубили работата и жилището си ценна градска жилищна площ е запълнена с боклуци ?
Това не е ли грях !

Дано Синода и Мюфтийството помогнат на вярващите ...
Дано Правителството покаже, че знае как Европа инвестира в ремонти на подходящи помещения за жилища, вместо в лагери, които ще създават тъжни и нещастни хора ...


Снимки и коментари: Владимир Йосифов, BriagNews

Вижте как в Европа използват мазетата за жилища :



Вижте как изглеждат таваните на сгради в София :


И как изглеждат тавани преустроени като жилища .
Кметствата в Европа имат програми за подпомагане на сгради Етажна собственост да ремонтират таваните си и да дават под наем евтини жилища .



Опасни ли са бежанците ?
Ако са опасни трябва да бъдат изпратени обратно или да бъдат заселени в изоставени села .
Който твърди, че принудителното заселване е неприемливо трябва да внимава, защото само преди 50 години Партията засели принудително Х00 000 българи след като им бе отнето цялото имущество .
Всички българи, които получиха етикет Враг на Народа бяха като бежанци в Родината си . Никой досега не е казал, че принудителното заселване на стотици хиляди български граждани  при социалистическия режим  е престъпление .
Ако се страхувате от бежанците и не ги искате като съседи защо не протестирате, че границата ни е отворена и всеки ден влизат все нови и нови хора от които се страхувате ?


Владимир Йосифов

Няма коментари:

Публикуване на коментар