понеделник, 22 март 2021 г.

 Страшно е. Тъжно е. Не, не е страшно, а е ужасно.

Може би, половината заведения ще фалират. Ще фалират и предприемачи в други части на икономиката, засегнати от затварянията заради коронавируса.
Много наемодатели на помещения ще фалират. Защото, голяма част от наемодателите на помещения за фитнес, заведения и офиси са взели заеми срещу наемите, които получават. Няма наеми - има проблеми с банките.
Наемодатели, които не могат да обслужват кредитите си ще фалират. Може да загубят имотите, които са давали под наем.
Страшно е. Тъжно е.
Важно е какъв е договора за наем на помещение за търговска дейност. Важно е да има клаузи задължаващи наемателя да спазва законите и да плаща застраховки, данъци и осигуровки. Защото само тогава може да получи помощ от Държавата.
Да, дано фалират по-малко заведения. Дано.
Предполагам, че когато пандемията свърши ще се правят анализи и агенциите за недвижими имоти ще предлагат на пазара помещения за търговска дейност САМО на предприемачи, които застраховат имота, които плащат данъци и осигуровки.
Да, ще има огромни промени. Защото не ги направихме през изминалите добри години, ще ги правим през идващите лоши години.
Има нещо важно. Родителите е добре да разкажат на децата си, че ще имат съученици на които родителите са фалирали. Не трябва да им се подиграват. Не трябва да ги притесняват. Да им задават въпроси и да разказват какво са говорили вкъщи за фалиралите предприемачи.
Децата имат нужда от разясняване на ситуацията! Само родителите им могат да обяснят какво се случва и какво се очаква. Да им обяснят, че фалиралите предприемачи е нямало как да очакват пандемия.
Фалиралите наемодатели не е имало как да очакват пандемия.
Помогнете на децата. Те имат нужда от коректна информация.
Бог да пази добрите хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар