сряда, 29 май 2019 г.

Когато купувате имот за да го давате под наем, мислете за Европа 2029-та година !

Много пъти го пиша.
Много пъти съм го говорил.
Който чул, чул. Добре е играещите на Пазар имоти да осъзнаят, че България е в Европа. Франция е в Европа. Светът се променя все по-бързо...
Политиката на Франция е да направи по-широка и по-дълбока пропастта между наемодатели и наематели. Това не е лично отношение към групи хора, а #политика за справяне с "жълтите жилетки".
Голяма част от Наемодателите са десни избиратели. Те очакват да печелят от имотите си. Много от тях не работят защото дават под наем по няколко имота. Те ще бъдат принудени да започнат работа за да живеят.
Това е лошо за тях, но добро за Държавата Франция, защото тези наемодатели са образовани, опитни, знаещи чужди езици...
Голяма част от Наемателите са леви избиратели. Те очакват да намалят разходите си за наем. Те обличат жилетка и заявяват, че искат по-големи доходи. Държавата не може да им осигури по-големи доходи, но може да вземе пари от собствениците на имоти и да ги даде на наемателите.
Държавата трябва да накара наемодателите да намалят доходите си от наем и да увеличат доходите си от някакъв труд или бизнес !!!
Държавата се опитва да намали социалните протести като намалява наемната тежест. Това е добра краткосрочна стъпка.
В дългосрочен план ще създаде ужасяващи проблеми, но тогава няма да управляват сегашните политици !!!
Защо пиша по тази тема ?
Защото най-малко ще пострадат наемодателите на имоти с добро местоположение. При тях ще има търсене и е възможно да се договори по-висок наем.
Когато купувате имот за да го давате под наем, мислете за Европа 2029-та година !

Няма коментари:

Публикуване на коментар