понеделник, 28 януари 2013 г.

Цените на имоти в Париж бележат стабилен ръст

Снимки: Владимир Йосифов, BriagNews


Предградие на Париж
Люксембургската градина, Париж
Цените в Париж са космически за българите
Добра сграда в добър район на Париж
Изваждане на мебелите от апартамент, който ще се продава.
Практиката в Париж е апартаментите да се продават необзаведени.
Ред шосе .
Така се наричат партерните апартаменти с входна врата към улицата.
Анастасия Станишева , ceb.bg :
Цените на жилищата в Париж са скочили с 60 % за последните 10 години. Това е стабилен ръст, дори в години на криза. Това показва статистиката на френски нотариуси. За последните 50 години средната цена на апартамент във френската столица е нараснала 26 пъти.
Някои френски експерти прогнозират спад в цените на имоти в Париж около 30% през следващите 5-7 години.
Прогнозата
на брокер Владимир Йосифов от БРЯГ ИМОТИ обаче е различна. Според специалистът милиони французи занапред ще купуват имоти със спестяванията си.
Причина за това е тяхната несигурност, че пенсионната система ще оцелее при непрестанния наплив на имигранти от бившите колонии и от Северна Африка. След пенсионирането си, собствениците ще продават своите жилища в столицата и ще отиват да живеят спокойно в село до океана или до ривиерата. Френската провинция е добро място за живот, подчертава брокерът.
България е франкофонска държава, но засега не се наблюдава тенденция младите българи да искат да учат във Франция, споделя Йосифов. Френският културен институт в София предлага изключително добри условия за образование на българчетастипендия, общежитие и въпреки това няма много желаещи.
Но, ако все пак децата или внуците ви искат да заминат да учат и живеят във Франция и при положение, че имате добри доходи, вероятно ще искате да ги осигурите с имот. В случай, че желаете да купите жилище във Франция, е важно да знаете следното: обяви на добри имоти ще намерите във вестникФигаро. Може да се абонирате за нови обяви и в сайтовете за имоти, съветва брокерът.
Ако имате достатъчно пари за покупка на апартамент в брой, вашата банка ще определи член на екипа, който да ви помага при изготвяне на данъчен план за следващите години и предаване на коректно попълнена данъчна декларация. Ако пък сте взели жилището със заем, е добре да предвидите пари за абонамент на финансов съветник.
В Голям Париж живеят над 12 милиона французи, чужденци, студенти, туристи и нелегални имигранти. Въпреки кризите, заможни хора от цял свят ще искат да наемат или да купят жилища в добър район на френската столица, прогнозира Йосифов.
Р
айонът определя цената, а не площта или плочките в банята, допълва експертът.
 
маркетинг и реклама на имоти

Няма коментари:

Публикуване на коментар